COMPUTER HOSPITAL

Basın

İstanbul’da artık bir Bilgisayar Hastanesi var. Bilgisayar kullanıcılarının çeşitli sorunlarına çözüm bulmak için çalışan “Bilgisayar Hastanesi”  cihazın karşılaşabileceği her türlü hastalığa derman olacak.

İLK HASTANE:  Eylül ayında faaliyete geçen Bilgisayar Hastanesi’nin kurucularından Ahmet Okyay, bilgisayar satışı yapmadıklarını ve herhangi bir markanın teknik servisi olarak çalışmadıklarını belirtti. Uzman kadrosuyla arızalara anında müdahale eden Bilgisayar Hastanesi, Türkiye’de branşındaki ilk kuruluş olma özelliğini taşıyor.
“İmdat virus var”, “Ekranımda görüntü yok”, “Bilgisayarım açılmıyor”, “Bilgisayarın arkasından dumanlar çıktı”, “Yeni aldığım program çalışmıyor”, “Ekranda ingilizce birşeyler yazıyor” ve “ Sekreter klavyeye çay dökmüş” gibi bilgisayar hastalıklarına çare bulacak olan Bilgisayar Hastanesi, tıpkı sağlık kuruluşları gibi ambulansla da hizmet veriyor.

Bilgisayar kullanıcılarının iyi bir teknik servis desteğine ihtiyaç duyduğunu belirten Bilgisayar Hastanesi’nin kurucularından Ahmet Okyay, “ ABD’de yapılan araştırmalara göre işyerlerinde kullanılan sistemlerin yılda ortalama 9.1 kez sorun çıkardığı ve bunun ülke ekonomisine 3.9 milyar dolar zarar verdiği saptanmıştır. Biz bu oranın daha yüksek olduğunu tahmin ediyoruz” dedi.

BİLGİSAYARLARINIZI BÖYLE KORUYUN:  Koruyucu hekimlik gibi bizde de koruyucu bakım vardır. Bilgisayar tozdan korunmalı ve her üç ayda bir uzman tarafından tozu alınmalı.

• Bilgisayarlar regular elektirikle kullanılmalı. Çünkü 220-240 volta ayarlıdırlar. Türkiye’de ise voltaj 180-230 arasındadır.
• Bilgisayarı kimse kendi açmamalı, uzmanına göstermelidir.
• Program dosyalarının sonuna yapışan ve bunları bozan virüs adını verdiğimiz programlar sadece disketler kanalıyla bulaşır. Bu yüzden disketlerin kimden alındığı bilinmeli ve kontrol edilerek kullanılmalı.