Bu haftaki röportaj konuğum Bilgisayar Hastanesi Kurumsal Satış Müdürü Deniz Girgin. İstanbul’un çok soğuk ve kar yağışlı bir gününde Gümüşsuyu’ndaki firmalarına konuk oldum. Yaklaşık 1.5 saatlik keyif aldığım bir sohbetimiz oldu. Oldukça genç görünen Deniz Girgin 1972 İstanbul doğumlu. Evli ve 4 yaşında bir oğlu var. Eşiyle Bilgisayar Hastanesi’nde çalışmaya başladıktan sonra evlenmiş. Eşi aynı zamanda Bilgisayar Hastanesi’nin kurucusu ve sahibi.
Deniz Girgin öğretmen anne ve babanın iki çocuğundan büyük olanı. Bir de erkek kardeşi var. Okul yılları çok başarılı geçmiş. Öyle ki lise yıllarında Kimya Dersi ortalaması 4 geldi diye okulu bırakmaya kalkmış. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Bayındır Holding’de 1995’in sonuna kadar çalışmış. Fakat ilk iş deneyimini okul yılları sırasında bir Kardiyoloji Kongresinde yaşamış.
Kendini kararlı ve sorumluluk sahibi birisi olarak tanımlıyor. 1996 yılında Bilgisayar Hastanesi’nde Kurumsal Satış Sorumlusu olarak çalışmaya başladığında hiç bilgisayar bilmediğinden bahsetti. Turizm Sektörü’nden sıkıldığı için daha agresif ve göz önünde bulunduğuna inandığı Bilgisayar Sektörüne geçmek ona çok cazip gelmiş. Zaten Bilgisayar Hastanesi’nde kısa sürede kendisini geliştirmiş ve 2 ay sonra Kurumsal Satış Müdürü olmuş. Evinin mutfağında iddialı olmasa da iyi bir anne olduğu konusunda kendinden bir hayli emin konuştu. Yoğun iş temposuna rağmen haftada 2 gün Fitness için zaman ayırdığını ve haftasonları da kayak yapmaya gittiğinden bahsetti. İşindeki başarısının sırrını sorduğumda başarısını dürüst satıcı olmaya ve müşteri isteklerinde kendisini müşterinin yerine koyarak cevap vermesine bağladı.
Sohbetimiz sonunda Bilgisayar Hastanesi’nin Kurumsal Satış konusunda emin ellere teslim edilmiş olduğunu kanaatine vardım. Çok soğuk bir havada yaptığımız sıcak sohbet ve ayırdığı zaman için kendisine teşekkür ediyorum.
Aykut ALTINDAĞ
Genel Yayın Yönetmeni
A.A. : Deniz Hanım, bize biraz özgeçmişinizden bahseder misiniz? Ayrıca çocukluk yıllarınızı da merak ediyorum.
D.G. : 1972 İstanbul doğumluyum. Öğretmen bir anne babanın çocuğuyum ve hep sorumluluk sahibi bir insan olarak yetiştirildim. Genelde sessiz ama yaramaz bir çocuktum diyebilirim, fakat öğrencilik yıllarımda çok başarılıydım. İlk kırık notumu lisedeki kimya dersinde aldığımda okulu bırakmayı bile düşünmüştüm. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okudum. Uzun yıllar turizm sektöründe çeşitli satış pozisyonlarında çalıştım. 10 yıldır da Bilgisayar Hastanesi’nde Kurumsal Satış Müdürü olarak görev yapıyorum.
A.A. : Bitirdiğiniz İşletme Fakültesi bilinçli bir tercihin sonucunda istemiş olduğunuz bir bölüm müydü? Daha sonra iş hayatına nasıl ve nerede başladınız?
D.G. : Çok bilinçli bir tercih olduğunu söyleyemeyeceğim. O yıllarda işletme okumak tüm lise mezunlarının genel tercihiydi. İlk iş tecrübem İstanbul Mövenpick Otel’de düzenlenen Kardiyoloji Kongresi’ni organize etmek oldu. 19 yaşındaydım ve bu benim için oldukça büyük bir deneyimdi. Sonra sırasıyla Bayındır Holding, Elips Tur İstanbul organizasyonunun kurulması ve ardından da Bilgisayar Hastanesi geldi
A.A. : Turizm Sektöründen IT Sektörüne Bilgisayar Hastanesi’ne geçmenizin sebebi nedir?
D.G. : İş hayatına turizm sektöründe başlamama rağmen asıl branşım hep satış oldu. Bilgisayar Hastanesi’ne de satış amaçlı geçtim. Firmanın faaliyet gösterdiği sektöre göre bir tercih yapmadım o dönemde.
A.A. : Bilgisayar Hastanesi’nin kurulma amacı ve sektörde üstlendiği misyon nedir?
D.G. : Bilgisayar Hastanesi, kişisel bilgisayar pazarında bakım ve onarım hizmeti vermek için faaliyete başlamış bir kurum. Kuruluş amacını ise Türk bilişim sektörüne ve ülkemizdeki bilgisayar kullanıcılarına katkıda bulunarak, dünya standartları çerçevesinde hizmet sunmak şeklinde tanımlayabiliriz. Dürüst, güvenilir ve hızlı servis misyonuyla hareket ediyoruz.
A.A. : Bilgisayar Hastanesi’nde Kurumsal Satış Müdürlüğü görevini yürütüyorsunuz. Bizlere üstlendiğiniz görev ve sorumluluklarınız hakkında bilgi verir misiniz?
D.G. : Başlangıçta görevim sadece kurumsal bakım anlaşması satışı idi. Sonra kurumsal bakım anlaşmasıyla birlikte kiralama ve en son da “icat” paketlerinin sorumluluğunu üstlendim.
A.A. : Üstlendiğiniz görev ve konumunuz gereği sürekli dinamik, prezantabl ve gelebilecek farklı müşteri sorunlarına hazırlıklı olmanız gerekiyor. Bütün bu gereklilikler üzerinizde sürekli bir baskı oluşturmuyor mu? Oluşturuyorsa bu baskı altında başarılı olma konusunda tavsiyeleriniz var mı?
D.G. : Bilgisayar Hastanesi olarak gerçek bir hastane titizliğiyle çalışıyoruz. Tüm teknisyenlerimiz getirilen arızalı ya da bakım gerektiren cihazlarla, acil servise getirilmiş bir hastaymışçasına ilgilenmektedir. Elbette hizmet sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak üzerimizde hep bir baskı var. Ancak bütün ekibimize çok güveniyorum ve kendimi rahatlatmak için de sporla uğraşıyorum.
A.A. : Bilgisayar Hastanesi’nin ileriye dönük olarak gerçekleştirmek istediği planları nelerdir?
D.G. : Öncelikle ülkemizdeki tüm iş dünyasının bilişim anlamında ihtiyaç duyduğu desteği bu alanda faaliyet gösteren profesyonel kurumlardan almalarını arzuluyoruz. Bu sayede ülkemizin çok daha verimli, etkin ve yurtdışı pazarlarda başarılı şirketlere sahip olabileceğine inanıyoruz. Kendi adımıza bu anlamda bir bilinç yaratmak için yoğun çaba harcıyoruz. Firma bazında baktığımızda ise, Bilgisayar Hastanesi tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin yüksek kalitesinin devam ettirilmesini ve çok daha geniş bir kitleye ulaştırılmasını arzuluyoruz.
A.A. : Hastanenizde yılda 50.000’den fazla cihaz üzerinde tamir ve bakım çalışması gerçekleştiriyorsunuz. Mutlaka çok enteresan müşteri sorunları veya istekleri oluyordur. Bu ilginç olaylardan bir veya birkaçını bizlerle paylaşır mısınız?
D.G. : Müşterilerimizin en büyük dileği arıza ya da bakım ihtiyaçlarının en kısa süre içerisinde giderilmesi yönünde oluyor. Biz de zaten u anlamda yoğun bir çaba içerisindeyiz. Bireysel bakım anlaşmaları olan “icat” paketlerimizi satın alan müşterilerimize parça değişimi gerektirmeyen durumlarda 48 saat içerisinde tamir garantisi sunuyoruz. En ilginç olaylar müşterilerimizin bir kısmının bilgisayarlar konusunda yeterince bilgi sahibi olmamasından kaynaklanıyor. Örneğin ekran kartı yandığı için ekranından görüntü alamayan ve monitörünün bozulduğunu düşünerek bize böyle bir şikayetle başvuran müşterilerimiz mevcut. Böyle durumlarda bize gelirken yalnızca monitörlerini getiriyorlar ve tabii ki arızalarını gidermemiz bu nedenle mümkün olamıyor.
A.A. : Sizce başarılı bir satış için, iyi bir satıcıda bulunması gereken özellikler nelerdir?
D.G. : İyi bir satış sorumlusu hırslı, müşterinin ihtiyacını doğru belirleyebilen, konusuna, ürünlerine, firmasına ve sektörüne hakim bir kişi olmalıdır.
A.A. : Biraz hobilerinizden bahsedelim. Okuyucularımıza ilginç gelebilecek bir uğraşınız var mı? Mesela müzik ve spor ile aranız nasıl?
D.G. : Yelken, su ve kar kayağı yapıyorum. Aynı zamanda iyi bir müzik dinleyicisiyim.
A.A. : Aşağıdaki kelimeler size ne ifade ediyor? Tek kelime ile açıklar mısınız?
D.G. :
– Satış: Hedef
– Tecrübe: Uzmanlık
– Bilgisayar Hastanesi: Başarı
– İcat: Kutudaki Servis
– Risk: Ticaret
– Sözleşme: Bakım Anlaşması
– İnternet: Uzay
– Müşteri Memmnuniyeti: Bilgisayar Hastanesi
– Yetkili Servis: HP
– Para: Güç
A.A. : Son olarak da Türkiye’de bir ilk olan ve yeni hizmete sunduğunuz “icat” Servis Paketlerinizden bahsedelim. Bize “icat” Servis Paketi hakkında bilgi verir misiniz?
D.G. : Bilgisayar Hastanesi’nin kurulduğu günden bu yana edindiği tüm deneyim ve birikimler tek bir kutu içerisinde toplanarak, “icat” paketleri aracılığıyla Türkiye’deki tüm bilgisayar kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Türkiye’de ilk kez sunulan bu hizmet, kutulanmış ve raflarda satılabilir hale getirilmiş, bilgisayarlara yönelik servis paketlerinden oluşuyor. “icat”, Türkçe karşılığı “bireysel bakım anlaşması” olan “individual care agreement” kelimelerinin baş harflerinden oluşmuş bir ürün. Ürün logosunda “+” işaretiyle simgelenen “t” harfi ise “icat” paketlerinin tüketiciye sağladığı katma değeri işaret ediyor. Dizüstü, masaüstü ya da cep bilgisayarları ile yazıcılar ve monitörler için 1 yıllık limitsiz servis hizmeti içeren “icat”, Türkiye’de ilk kez tüketicilerin hizmetine sunulmuş bireysel bakım anlaşmasıdır. “icat”, “icat Standart” ve “icat HP” olarak iki ayrı paket halinde kullanıcıların hizmetine sunulmuştur. “icat Standart” ürününü satın alan bir kullanıcı, marka ve model bağımsız olmak üzere masaüstü ya da dizüstü bilgisayarı ile monitörüne 1 yıl boyunca ücretsiz ve limitsiz, parça hariç servis desteği alma imkanına sahip oluyor. “icat HP” paketinde ise HP ve Compaq marka dizüstü bilgisayarlara parça dahil olmak üzere 1 yıl garanti temin edilmektedir. “icat HP” paketi kapsamında, Türkiye’de bulunan tüm HP Bölge Onarım Merkezleri ve Yetkili Servis Noktaları’ndan servis almak mümkündür.
Bilgisayar Hastanesi hakkında daha fazla bilgi almak için: www.bilgisayarhastanesi.com ve www.nedirbuicat.com