Bilgisayar Hastanesi, gün geçtikçe etkinliklerini ve kapsamını genişletiyor. Bakım ve onarımla başlayan Hastane, şimdi de şirketlere bilgisayar programları konusunda eğitim veriyor.
1992 yılında üç ortağın kurduğu Bilgisayar Hastanesi’nin kuruluş amacını ortaklardan Ercan Akbay şöyle açıklıyor: “Dünyanın her yerinde bu hastanelere ihtiyaç var. Bizim amacımız, müşteriye satış sonrası destek olmak”
Türkiye’de ilk olma özelliğini koruyan hastane, tüm PC ve çevre bilimlerine donanım ve yazılım alanlarında teknik destek sağlıyor. Bakım, onarım ve tamirleriyle hizmet veriyor.
“Biz Türkiye’de lider ve öncüyüz” diyen Akbay “Bizim en önemli özelliğimiz biz bilgisayar alıp satmayız. Sadece teknik yönüyle ilgileniyoruz. Ve hiçbir zaman bu prensibimizi bozmuyoruz” dedi. Istanbul’da merkezi bulunan Hastane’nin Ankara’da bir şubesi bulunuyor. Ve Hastane’nin ileriye dökük hedefleri ile bu hizmetlerini tüm Türkiye’ye sağlamak. Satış yapmayan Hastane, piyasadaki tüm markalara hizmet veriyor.
HASTANE’NİN HİZMETLERİ
Bilgisayarın daha çok teknik yönüyle ilgilenen Türkiye’nin ilk bilgisayar hastanesinin hizmetleri şöyle; Çağrı başı servis hizmeti, bir senelik sözleşme, elektronik tamir, kapasite,hız, model attırımı, danışmanlık hizmetleri, kullanılmış makina alım satımı, temizleme solisyonu hizmetler mevcut..
Bu hizmetlere bir yenisi, eğitim kursları da eklendi. Özellikle şirket çalışanlarına yönelik kursun saati 300 bin lira. Bu rakam grup indirimleriyle ve kurs saatleriyle birlikte daha da düşebiliyor.
Hastane, gezici servislerle birlikte kimi hizmetleri de binasındaki teknik servis laboratuvarında gerçekleştiriyor. Laboratuvara gelemeyen bilgisayarlar gezici servislerle, bilgisayarın bulunduğu yerde bakıma alınabiliyor.
Hizmetler, genellikle senelik yapılan bakım onarım ve servis hizmetlerini kapsıyor. Ya da tek bir bilgisayarın bakımı söz konusu ise saatlik fiyat uygulanıyor. Bunun da ilk saati 50 dolar diğer saatler 40 dolara maloluyor.”